Kurs att skapa jämnvikt med annsi
kursen uppskjuten till i höst!

Tillfälle 1
VAD ÄR STRESS? Vad händer i kroppen och hjärnan vid stress? Begreppet stress är komplicerat och används till olika saker. Det som upplevs som stress för någon upplevs som inspiration eller fokus för någon annan. Medicinsk yoga, för spända muskler i nacke, axlar och rygg.

Tillfälle 2
SÖMN OCH VILA. Hur detta påverkar oss, sömnens betydelse och olika sätt att förbereda oss för god sömn. Yinyoga, för nedvarvning och avslappning inför natten.

Tillfälle 3
SJÄLVKÄNNEDOM/SJÄLVLEDARSKAP. Hur ser vi på oss själva? Vad drömmer vi om? Vad är vi sugna på? Vilka attityder eller skygglappar har vi? Avslappning & Mental träning, Självbildsträning

Tillfälle 4
VILKA ÄR VÅRA VÄRDERINGAR och hur påverkar det oss och vår syn på oss själva? Vilka är våra stresstriggers. Triggers skapar kaos, ångest och stress. Medicinskyoga, med fokus att lugna systemet

Tillfälle 5
KAN MAN ANDAS BORT STRESS? Hur du andas har stor påverkan på din kropp och hur du mår. Genom reflektion och övningar i aktiv andning kan du bryta mönster. Avslappning & Mental träning Ditt inre rum.

Tillfälle 6
BROTTOMBETEENDE. Många av oss gör saker helt slentriant utan att tänka på varför. Vad gör det med vår hälsa? Detta sätter igång en stress i kroppen utan att vi egentligen ej är stressade. Yinyoga, för ökad närvaro och lugn.

Tillfälle 7
OM KONSTEN ATT SÄGA NEJ och planera in "fri tid". Ett enkelt sätt att motverka stress är att rensa bland sina åtaganden och lära sig säga NEJ, både i arbetslivet och familj samt vänner. Avslappning och Mental Träning. Säga NEJ lugnt och bra.

Tillfälle 8
BETEENDEFÖRÄNDRING. För att kunna genomföra beteendeförändring behöver vi vara medvetna om våra beteenden. Skapa större medvetenhet om egna mönster. Yinyoga, Vår inre kompass
Efter varje kurstillfälle får du med dig en hemuppgift och övning att arbeta vidare med till kommande tillfälle.
Investering 1995 kr
Du bokar dig via timecenter. Skriv om du önskar delta i salen (begränsade platser)
Beräknad kursstart blir V.3 torsdag den 21 januari kl. 18.00
Ser fram mot att få dela 8 torsdagar tillsammans med er. Med värme Annsi
 Läs om Annsi på hennes hemsida: https://dinavalvastervik.wixsite.com/annsi 

Retreatet är uppskutet, återkommer om nytt datum

http://www.kollberggarden.se/

Workshopen är uppskjuten till senare i år!

Workshop med Livia Wanntorp
Yoga för rygg-och höfthälsa

Lördag 29 februari kl. 09.30-12.30
Investering 425 kr.

Välkommen att utforska yogas enorma hälsopotential i ett terapeutiskt perspektiv med Livia Wanntorp.
Våra kroppar är gjorda för att vara i rörelse men vår moderna livsstil innebär en alltmer stillasittande vardag, ofta i kombination med för lite fysisk aktivitet. Detta kan ofta leda till spänningar i såväl övre delar av ryggen, axlar och nacke som i ländryggen och höfter. I denna workshop lär du dig mer om hur ett terapeutiskt förhållningssätt till yoga kan hjälpa dig att bättre ta hand om din kropp genom rörelse och andningstekniker samt somatisk meditation. Vi inleder dagen med en somatisk meditation kopplad till andning och riktar medvetenhet mot ryggen och höfter. Efter det, guidas du genom ett mjukt och skönt yogaflöde som är speciellt anpassat för att förbättra rörligheten och mjukheten i ryggen med extrafokus på ländryggen och bäckenet, axlarna och nacken. Vi använder oss av props som yogablock och bälte, filtar och även av väggar som extrareferenspunkter till att utforska och prova på olika sätt att göra yogarörelserna mer tillgängliga oberoende på din form i kroppen och sinnet. Under resten av dagen blir workshopen mer interaktiv och vi går tillsammans genom flera varianter på hälsofrämjande yogarörelser för rörligheten och styrka i ryggen och höfter. Vi avslutar dagen med avslappning och Yoga Nidra. Inga yogaförkunskaper behövs.
Om Livia: Livia är Certifierad Virya/Hatha yogalärare (500-RYT) enligt Yoga Alliance med över 700 yogaklasser bakom sig. Hon har under åren hunnit specialisera sig i flera inriktningar dels mot Rehab Yoga, Yoga Nidra och Restorative och dels mot mer dynamiska former av yoga som Vinyasa, Virya strength och Mobility och Anatomy Trains in Motions. Under åren har Livia också medvetet valt ut och gått på workshops och vidareutbildningar för yogalärare och/eller assisterat facilitators i yoga och movement såsom t ex Robin Tåg, Julie Martin, Kathryn Bruni Young, Jules Mitchell m fl, alla lärare som hon visste skulle bidra med input och kunskap som skulle att utveckla Livias egna yogastil. Livias yoga kombinerar element från alla dessa yogastilar och strömmar, i en unik tillgänglig typ av yoga som uppskattas av många och som fokuserar på att anpassa yoga till kroppen istället för tvärtom! Livia skriver också aktivt en blogg för tidningen Yoga World