Workshop med Pia Georgsson
 Healing Waves-Open hart 

Lördag den 25 januari kl. 09.30-12.30
Investering 400 kr.
Bokning gör du via timecenter.se

Workshopen erbjuder praktiska moment där vi under medveten värvaro utforskar möjligheter att öppna för flöde i kropp och sinne genom Yin asanas, såväl som inkännande rörelser från bland annat Somatics och Feldenkrais. Workshopen avslutas med en 60 minuters integrerad utforskande yogapraktik med syfte att fortsätta att öppna upp och stärka kroppen som helhet utifrån en stadigare grund och ökad närvaro i vår egen kropp. 
Pia Georgssons yogaresa började tidigt 2000-tal och formades dels genom hennes livserfarenheter
såväl som de olika lärare och områden av yoga och holistisk hälsa som hennes väg inneburit. Pias
undervisning är individbaserad utifrån det faktum att vi alla bär på olika fysiologiska, neurologiska
och mentala mönster i vår kropp. Hon väver samman kunskap och erfarenhet av mindfulness,
somatics, traditionell kinesisk medicin, martial arts, neurovetenskap samt kunskap om myofascia i
syfte att med nyfikenhet utforska vår yogapraktik utifrån en helhet. Syftet är att öppna upp
möjligheten för en individbaserad funktionell yogapraktik.
Pia tar för närvarande sin Master i Psykologi och har ett stort intresse för hur österländsk och
västerländsk medicin kompletterar varandra. Hon bär på en ständigt brinnande nyfikenhet vad gäller
vår fantastiska kropp och dess kapacitet samt deltar kontinuerligt främst i internationella kurser och utbildningar ledda inom yoga, fascia och holistisk hälsa. ”Idag har vi oerhörda tillgångar av gedigen anatomisk och psykologisk forskning som inte fanns att tillgå när de första yogaböckerna kom i text och bild, att kunna sammanväva kunskap från Dåtid och Nutid för att utforska vår kropp som en helhet när vi praktiserar yoga, ger oss värdefulla verktyg att fördjupa oss i vår egen yogapraktik på ett sätt som är läkande, stärkande och ödmjukt”!
Mer om Pia och hennes bakgrund som yogalärare finner ni påpå www.healingwavesyoga.com

Workshop med Livia Wanntorp
Yoga för rygg-och höfthälsa

Lördag 29 februari kl. 09.30-12.30
Investering 425 kr.

Välkommen att utforska yogas enorma hälsopotential i ett terapeutiskt perspektiv med Livia Wanntorp.
Våra kroppar är gjorda för att vara i rörelse men vår moderna livsstil innebär en alltmer stillasittande vardag, ofta i kombination med för lite fysisk aktivitet. Detta kan ofta leda till spänningar i såväl övre delar av ryggen, axlar och nacke som i ländryggen och höfter. I denna workshop lär du dig mer om hur ett terapeutiskt förhållningssätt till yoga kan hjälpa dig att bättre ta hand om din kropp genom rörelse och andningstekniker samt somatisk meditation. Vi inleder dagen med en somatisk meditation kopplad till andning och riktar medvetenhet mot ryggen och höfter. Efter det, guidas du genom ett mjukt och skönt yogaflöde som är speciellt anpassat för att förbättra rörligheten och mjukheten i ryggen med extrafokus på ländryggen och bäckenet, axlarna och nacken. Vi använder oss av props som yogablock och bälte, filtar och även av väggar som extrareferenspunkter till att utforska och prova på olika sätt att göra yogarörelserna mer tillgängliga oberoende på din form i kroppen och sinnet. Under resten av dagen blir workshopen mer interaktiv och vi går tillsammans genom flera varianter på hälsofrämjande yogarörelser för rörligheten och styrka i ryggen och höfter. Vi avslutar dagen med avslappning och Yoga Nidra. Inga yogaförkunskaper behövs.
Om Livia: Livia är Certifierad Virya/Hatha yogalärare (500-RYT) enligt Yoga Alliance med över 700 yogaklasser bakom sig. Hon har under åren hunnit specialisera sig i flera inriktningar dels mot Rehab Yoga, Yoga Nidra och Restorative och dels mot mer dynamiska former av yoga som Vinyasa, Virya strength och Mobility och Anatomy Trains in Motions. Under åren har Livia också medvetet valt ut och gått på workshops och vidareutbildningar för yogalärare och/eller assisterat facilitators i yoga och movement såsom t ex Robin Tåg, Julie Martin, Kathryn Bruni Young, Jules Mitchell m fl, alla lärare som hon visste skulle bidra med input och kunskap som skulle att utveckla Livias egna yogastil. Livias yoga kombinerar element från alla dessa yogastilar och strömmar, i en unik tillgänglig typ av yoga som uppskattas av många och som fokuserar på att anpassa yoga till kroppen istället för tvärtom! Livia skriver också aktivt en blogg för tidningen Yoga World