loading...

Välkommen till Maingat Yoga
ditt yoga center i Västervik


Vi fokuserar på yoga med omsorg - vi har alla olika förutsättningar och olika kroppar och alla utövar yogan på sina egna vilkor. Var du än befinner dig kroppsligt så gör vi samma inre resa. Ett sätt att hitta sig själv och sina möjligheter.


Namaste,
Maingat Yoga

Terminstart v.34

Välkommen att boka dig till vår nya instruktör jill weidenstolpe. vinyasa för nybörjare och lite mer vana yogis.

Äntligen dags för ny terminsstart. Det blir en höst med lite gammalt och lite nytt!

Tiderna hittar du här.

Retreat Strömsnäsbruk

Välkommen att följa med oss h helgen 6-8 september 2019 för ytterligare en resa till härliga Strömsnäsbruk. En helg med yoga, meditation, god vegetarist mat, och härlig miljö i fantastiskt sällskap.
Är du intresserad är du välkommen med din anmälan på maingatyoga@gmail.com
Kostnaden för helgen ink. resa, yoga, fika på vägen ner, två nätter i dubbelrum, lite lätt att äta när vi anländer,  3 rätters middag x 2, 2 frukost och en lunch. Anmälan är bindande och platserna begränsade till 15 stycken.
Allt för 2795 kr.

Varmt välkommen att återigen följa med Maingatyoga till natursköna Strömsnäsbruk med närhet till Helsingborg, Halmstad och Älmhult. 
Vi åker från Västervik vid lunch på fredagen och återkommer hem under söndagseftermiddagen. En helg med god vegetarisk mat, promenader, mycket yoga och meditation.
12.00 Resan startar från  Östra Kyrkogatan 49 (Maingatyoga) vi räknar med att vara framme ca. 16.00. Vi stannar för en lätt fika (Te eller Kaffe och en liten godbit.)
När vi kommer fram får vi våra rum och där väntar också lätt förtäring. 
17.15-18.30 Mjuk yoga som passar alla. 
19.15-20.45 Middag
21.00-21.30 Meditation
Lördag
06.30-07.45 Yinyoga
08.00-10.00 Frukost
10.30-12.00 Yoga 
13.00-14.00 Lunch
16.00-17.30 Yoga 
18.30-20.00 Middag
20.15-20.45 Meditation
Söndag
07.30-08.45 Yinyoga
09.00-11.00 Frukost
Dax för hemfärd. I lugn takt förbereder vi oss för avresa.
Pris för resan 2795 kr ink. resa, logi, mat och yoga. Varmt Väkommen Kerstin

 

välkommen att möta vår nya instruktör, lördag den 19 oktober!

WORKSHOP LÖRDAG  19 OKTOBER MED UCCI


Yoga för balans och välmående

Vi börjar dagen med en avslappningsövning som ger oss en indikation om hur vi känner oss just nu, det blir en liten resa i det yttre och inre landskapet av den fysiska kroppen i andning och vårt generella mående! Vi kallar detta för en Soma Scan, då vi helt enkelt ligger på golvet och får en ledd genomgång. Detta ger oss en liten referens att jobba med under dagen. Sedan gör vi enkla stillsamma rörelser för att mjuka upp muskler och leder, denna övning är golvbaserad och mycket lugn. Redan nu kan vi få känslan av att vi landar i det parasympatiska nervsystemet som är ett tillstånd där vi kan uppnå maximal vila och återhämtning. 

Vi fortsätter sedan med ett skönt Hatha Yoga flöde, där vi lugnt och avslappnat rör oss genom klassiska Yogapositioner och Solhälsning etc. 

Dagen avslutas med Restorative Yoga som är baserat på klassiska Yogapositioner, där vi använder Yogabolster, filtar, block etc vilket ger alla kroppsdelar ett fullkomligt stöd. I Restorative Yoga använder vi oss inte av varken stretch eller styrkeövningar, istället kan vi sjunka in i ett djupt vilotillstånd och återigen hämta kraft.

Vi hoppas att dagen kan erbjuda en möjlighet till vila och rekreation och att upptäcka helande rörelser för ökad insikt och välmående i en avslappnad miljö. 


Datum och tid, Lördag 19 Oktober Kl.9.30 - 12.30 (ca). 

Plats, Maingat Yoga , Västervik

Det kommer självklart att finnas tid för både te- och toapaus under morgonen. 

Det underlättar om man har någon tidigare erfarenhet av Yoga, men alla nivåer är välkomna, Yogan kan modifieras för att passa olika behov, och rörelser, andning, avslappningsmetoder etc förklaras och demonstreras under dagen. Man väljer själv hur mycket (och lite!) man vill delta i olika rörelser.

 

Ucci har praktiserat Yoga sedan 1999 och arbetat heltid som kvalificerad och försäkrad Yoga instruktör sedan 2005. Med tidigare arbetserfarenhet som Socionom i både Sverige och England, arbetar Ucci med människan i fokus och Yogan som ett redskap att finna välmåenede och balans.

Ucci har erfarenhet av en mängd olika Yoga traditioner, såsom Iyengar, Sivananda, Hatha Vinyasa Flow, Restorative Yoga samt även Somatic Movements. Ucci har tränat med internationellt erkännda lärare såsom bl.a Donna Farhi, Shiva Rea, Ana Forrest, Tias Little, Judith Hanson Lasater, Julie Martin, Lisa Petersen. Uccis egen Yogastil är baserad på en sammansmältning av samtliga erfarenheter och utbildningar, och Yogaklasser utförs i en ständigt förenderlig och utvecklande form. Klassiska Yogartraditioner utgör basen, men nya vertenskapliga rön och lärdomar välkomnas, detta gör Yogan levande och följer evolution och den nutida människans behov. 

Ucci har undervisat över 5500 Yogaklasser, workshops och Retreats, har arbetat i sju säsonger med Newcastle United Football Club, samt tillsammans med kollegan Lesley Roberts publiserat boken Myoga manual. 
ucciyoga
m: 07786 914162
e: ucci@ucciyoga.com
w: www.ucciyoga.com

Butik - Nyheter

Nu åter i butik - PANA Chocolate.

 

Förutom artisan choklad har vi ett brett sortiment av yogamattor och andra yoga props, ekologisk hudvård som samt härliga ekologiska teer. Butiken är fylld av härliga varor att unna dig själv men även av en mängd härliga saker att ge bort!

Kontakt

E-post
maingatyoga@gmail.com

Telefon
070-5831188

Kontakt person
Kerstin Severin

Lär dig livets stora gåta, älska, glömma och förlåta

Maingat Yoga Västervik, Östrakyrkogatan 49, 070-5831188, maingatyoga@gmail.com